Patta’s van de grond

Urban house organiseerde een ecohealth day op een middelbare school en wij mochten hier deel van uit maken. Het doel van de dag was de leerlingen bewust leren gaan omgaan met hun gezondheid en het milieu door middel van workshops.

Maarke en ik verzorgde het sportieve gedeelte door aan klas 1 en 2 een half uur beweging te geven. Op een spontane en interactieve manier hebben we de leerlingen aan het bewegen en vooral aan het zweten gekregen. Ida nam het deeltje upcycling  voor haar rekening en maakte samen met de leerlingen mooie vaasjes en armbanden van plastiek flessen. Zo zagen ze dat je met een beetje creativiteit afval kan hergebruiken. Daarnaast konden zowel de leerkrachten als de leerlingen hun gezondheid laten testen door een gezondheidsteam. Door een heleboel testjes zoals bloeddruk meten, suikergehalte meten, lengte, gewicht, vetpercentage, … kreeg je een beeld van je gezondheid. En met trots kunnen Maarke, Ida en ik zeggen dat we gezond zijn! Natuurlijk denk je bij health ook aan voeding. Daarom verkochten ze tijdens de pauze gezonde smooties en broodjes, de leerlingen konden ervaren dat gezonde voeding ook lekker kan zijn.

Ook al hadden Maarke en ik schrik voor de reacties van de leerlingen, was het een fijne en actieve dag. Aan het enthousiasme van de leerlingen te zien, hadden ze hetzelfde gevoel als ons.

De opdracht was dubbel en dik geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: